eenvoudig geld besparen - financiële gezondheid

Ben je het zat om elke maand geld tekort te komen? Met deze 10 tips kun je eenvoudig geld besparen op je dagelijkse dingetjes.

Geld besparen op dagelijkse dingetjes

Hier zijn een aantal tips om eenvoudig geld te besparen op je dagelijkse dingetjes:

 1. Maak een budget en houd je eraan. Dit is de belangrijkste stap om te beginnen met geld besparen. Als je weet waar je geld naartoe gaat, kun je besluiten waar je op kunt bezuinigen.
 2. Koop minder. Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Wees kritisch over je aankopen en koop alleen dingen die je echt nodig hebt.
 3. Vergelijk prijzen. Voordat je iets koopt, vergelijk dan de prijzen bij verschillende winkels. Je kunt dit online of in folders doen.
 4. Ga voor het huismerk. Huismerken zijn vaak goedkoper dan merkproducten.
 5. Maak gebruik van aanbiedingen. Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van je favoriete winkels om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en kortingen.
 6. Maak je eigen lunch. Lunchen buiten de deur is duur. Maak je lunch daarom liever zelf.
 7. Ga vaker met de fiets of te voet. Het openbaar vervoer of de auto gebruiken is duur. Ga vaker met de fiets of te voet om geld te besparen.
 8. Zet de verwarming lager. Zet de verwarming lager als je niet thuis bent of slaapt. Zo bespaar je op je energierekening.
 9. Doe de gordijnen dicht als je niet thuis bent. Dit houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 10. Douche korter. Een lange douche kost veel water en energie. Douche daarom korter om geld te besparen.
 11. Kook met restjes. Restjes zijn lekker en goedkoop. Maak ze de volgende dag opnieuw klaar of vries ze in voor een later moment.
 12. Neem je eigen koffie mee. Koffie to go is duur. Neem je eigen koffie mee in een thermoskan om geld te besparen.
 13. Zeg onnodige abonnementen op. Kijk eens kritisch naar je abonnementen. Heb je ze echt allemaal nodig? Zeg onnodige abonnementen op om geld te besparen.

Deze tips zijn allemaal eenvoudig toe te passen en kunnen je al snel veel geld besparen. Het is natuurlijk belangrijk om te bedenken dat geld besparen niet betekent dat je alles moet laten. Gun jezelf af en toe iets leuks. Maar zorg er wel voor dat je niet overdrijft.

Nog meer geld besparen?

Hier zijn nog een paar tips die je kunt gebruiken om je besparingen nog meer te vergroten:

 1. Stel spaardoelen. Waarom wil je geld besparen? Is het om een nieuwe auto te kopen, een reis te maken of een buffer op te bouwen? Als je spaardoelen hebt, is het makkelijker om je aan je budget te houden.
 2. Koop tweedehands. Tweedehands spullen zijn vaak veel goedkoper dan nieuwe spullen. Je kunt tweedehands spullen kopen bij kringloopwinkels, online of via marktplaats.
 3. Koop in bulk. Als je in bulk koopt, kun je vaak korting krijgen. Dit is vooral voordelig bij producten die je vaak gebruikt, zoals toiletpapier, wasmiddel of schoonmaakmiddelen.
 4. Maak je eigen cadeautjes. Zelfgemaakte cadeautjes zijn vaak meer persoonlijk en waardevol dan gekochte cadeautjes. Bovendien zijn ze veel goedkoper.
 5. Doe vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is een leuke manier om iets terug te doen voor de samenleving. Bovendien kun je er soms leuke spullen voor krijgen, zoals kortingsbonnen of gratis producten.

Door deze tips te volgen, kun je eenvoudig geld besparen op je dagelijkse dingetjes.