eenvoudig geld besparen - eco-stand eco-modus

Moderne huishoudelijke apparaten zijn vaak uitgerust met een eco-stand, een slimme keuze voor zowel je portemonnee als het milieu. Ontdek hier hoe het activeren van de eco-stand op al je apparaten jaarlijks tot wel € 350,00 aan besparingen kan opleveren!

Wat is de eco-stand?

De eco-stand op huishoudelijke apparaten is ontworpen met als doel de energie-efficiëntie te maximaliseren. Het gebruik van deze stand resulteert gemiddeld in een energiebesparing van 30%. Hoewel het programma langer kan duren dan de normale instelling, biedt het zowel financiële voordelen als milieuvriendelijke resultaten.

Hoe werkt de eco-stand?

De werking van de eco-stand lijkt sterk op de normale stand, maar met één cruciaal verschil. Neem bijvoorbeeld de eco-stand van een wasmachine; hier wordt je was langer gewassen op een lagere temperatuur, waardoor je dezelfde schone resultaten behaalt met minder energieverbruik. Activeer de eco-stand eenvoudig via de eco-knop op je apparaat of raadpleeg de gebruikershandleiding voor specifieke instructies.

Besparingen per apparaat

Wasmachine eco-stand
De eco-stand op je wasmachine is een zuinige keuze, met een energiebesparing van 30% in vergelijking met een normaal programma op 40 of 60 graden. Het eco-programma duurt gemiddeld zo’n 3,5 uur, maar de besparingen zijn de moeite waard, resulterend in een jaarlijkse besparing van gemiddeld € 60,00.

Droger eco-programma
Met het eco-programma van je droger bespaar je stroom en verleng je de levensduur van je kleding. Het gebruik van koudere lucht resulteert in een energiebesparing van gemiddeld € 125,00 per jaar.

Vaatwasser eco-programma
Het eco-programma op je vaatwasser is eveneens een verstandige keuze, met 30% minder energie- en 25% minder waterverbruik in vergelijking met een normaal programma. Dit leidt tot een jaarlijkse besparing van gemiddeld € 75,00.

CV-ketel eco-stand
Met de eco-modus van je cv-ketel bespaar je geld en energie door het water alleen te verwarmen wanneer nodig. Dit resulteert in een gemiddelde besparing van € 35,00 per jaar.

Computer en laptop eco-modus
De eco-modus van je computer of laptop vermindert het energieverbruik aanzienlijk, met potentiële jaarlijkse besparingen van € 35,00.

Televisie eco-modus
Activeer de eco-modus van je televisie voor een besparing tot wel 20% op je stroomverbruik, met een gemiddelde jaarlijkse besparing van € 12,00.

Tv-ontvanger eco-stand
Tv-ontvangers met een eco-stand, zoals die van Ziggo en KPN, verminderen het stroomverbruik in stand-by modus, met een gemiddelde besparing van € 15,00 per jaar.

Meer besparen?

Wil je nog mee energie en geld besparen? Zet apparaten die niet in gebruik zijn volledig uit, want zelfs in stand-by modus verbruiken ze nog energie. Dit kan oplopen tot wel 20% van het totale energieverbruik in huis. Denk aan computers, laptops, telefoonopladers, televisies en stereo-installaties. Door apparaten uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt, bespaar je niet alleen geld maar draag je ook bij aan een milieubewuste levensstijl.