eenvoudig geld besparen - wonen - woning - gemeente

Geld Besparen door Slim Wonen

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning of overweegt te verhuizen om minder geld uit te geven, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van de gemeente waarin je wilt gaan wonen. In Nederland zijn er verschillende gemeenten waar de huizenprijzen relatief laag liggen. In dit artikel bespreken we de top 10 goedkoopste gemeenten van Nederland en laten we zien hoe je geld kunt besparen door in een van deze gemeenten te gaan wonen.

1. Pekela: rust en betaalbaarheid in Groningen

Pekela, gelegen in de provincie Groningen, staat bovenaan de lijst van de goedkoopste gemeenten in Nederland. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €1869,- en een laag aantal adressen per km2, biedt Pekela een ideale mix van rust en betaalbaarheid.

2. Kerkrade: Limburgse gastvrijheid tegen een gunstige prijs

Kerkrade, gelegen in Limburg, is niet alleen bekend om de dierentuin GaiaZoo, maar ook om de gunstige huizenprijzen. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €1923,- en een hoger aantal adressen per km2 dan Pekela, biedt Kerkrade een goede balans tussen prijs en voorzieningen.

3. Brunssum: betaalbaar wonen in Zuid-Limburg

Ook in Zuid-Limburg vinden we de gemeente Brunssum, waar de huizenprijzen gemiddeld €2106,- per vierkante meter bedragen. Brunssum staat bekend om zijn bruinkool- en steenwinning, en biedt betaalbare woningen in een mooie omgeving.

4. Eemsdelta: natuurpracht in Groningen

Eemsdelta is ontstaan uit een fusie tussen de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €1940,- en het prachtige landschap van de Waddenzee en historische stad Appingedam, is Eemsdelta een aantrekkelijke optie voor natuurliefhebbers.

5. Veendam: veenkoloniale sfeer in Groningen

Veendam, ook gelegen in Groningen, staat bekend om zijn veenkoloniale lintstructuur en turfafgravingen. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €2045,- biedt Veendam betaalbare woningen in een historische omgeving.

6. Heerlen: historie en betaalbaarheid in Limburg

Heerlen, gelegen in Limburg, heeft een rijke historie en trekt toeristen vanwege zijn bezienswaardigheden. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €2055,- en een hogere bevolkingsdichtheid, biedt Heerlen betaalbare woningen met veel voorzieningen.

7. Noardeast-Fryslân: rust en ruimte in Friesland

Noardeast-Fryslân is een gemeente in Friesland die bestaat uit de stad Dokkum en 52 dorpen. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €2134,- biedt deze gemeente betaalbare woningen en een rustige omgeving. Noardeast-Fryslân is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en van de natuur willen genieten.

8. Het Hogeland: betaalbaar wonen nabij Groningen

Het Hogeland, gelegen in de provincie Groningen, is ontstaan uit een fusie van verschillende gemeenten. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €2145,- en een gemiddeld aantal adressen per km2, biedt Het Hogeland betaalbare woningen op korte afstand van de stad Groningen.

9. Landgraaf: betaalbare woonmogelijkheden in Limburg

Landgraaf, gelegen in Limburg, is ontstaan uit de samenvoeging van verschillende gemeenten. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €2194,- en een hoger aantal adressen per km2, biedt Landgraaf betaalbare woonmogelijkheden en is het bekend vanwege het populaire popfestival Pinkpop.

10. Stadskanaal: voordelig wonen in Groningen

Stadskanaal, gelegen in Groningen, is ontstaan uit de samenvoeging van de gemeente Onstwedde en een deel van de gemeente Wildervank. Met een gemiddelde prijs per vierkante meter van €2201,- en een gemiddeld aantal adressen per km2, biedt Stadskanaal voordelige woonopties en is het bijzonder populair onder watersportliefhebbers.

Besparen op kosten van kopen of huren

Door te kiezen voor een woning in een van deze goedkoopste gemeenten van Nederland kun je aanzienlijk besparen op de kosten van het kopen of huren van een huis. Het is echter belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar andere factoren zoals de beschikbare voorzieningen, de bereikbaarheid, en je persoonlijke voorkeuren.

Let op dat de huizenprijzen en beschikbaarheid kunnen variëren, dus het is altijd verstandig om actuele informatie te raadplegen bij een makelaar of woningcorporatie. Door slim te wonen en te kiezen voor een betaalbare gemeente, kun je geld besparen en genieten van een comfortabele woonomgeving.